40 uur

Account Manager/Product Specialist


Huub Scholing

Bayer BV

‘'Innoveren door te communiceren, dat is waar ik mij samen met de YIM voor in wil zetten. Bouwen aan een toekomst waarin de farmaceutische sector samen met alle partners in de zorg gezamenlijk de patiënt de beste zorg kan geven.'’

Door het opbouwen en onderhouden van een netwerk in jouw indicatiegebied breng je jouw geneesmiddel onder de aandacht. Op basis van wetenschappelijke aangetoonde feiten leg je aan je doelgroep uit welke plek jouw geneesmiddel kan hebben in de praktijk. Het doel is altijd dat de patiënt de best mogelijke behandeling krijgt voor een verantwoorde prijs. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het plan in jouw regio/rayon en voor het behalen van bepaalde targets. Afhankelijk van de invulling van de rol organiseer je ook nascholingen en geef je presentaties aan de doelgroep.

Taken en verantwoordelijkheden

  • Informatie verstrekken over geneesmiddelen en/of medische hulpmiddelen bij huisartsen, specialisten, apothekers en verpleegkundig specialisten.
  • Opbouwen en onderhouden van netwerk in jouw rayon.
  • Opstellen en uitvoeren van jouw rayonplan in lijn met de businessdoelstellingen.

Vaak gevraagde competenties

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Het is een voordeel als je affiniteit hebt met de gezondheidszorg.
  • Enkele overige competenties: resultaatgericht, klantgericht, uitstekende communicatieve vaardigheden, flexibel, zelfstandig, teamspeler, netwerker en een doorzetter.

Mogelijke vervolgfuncties

  • Product Manager
  • Sales Manager
  • Key account manager

Clinical Research Associate

40 uur

Market Access Manager

40 uur

Sales Manager

40 uur

Young Innovators of Medicines

De Young Innovators of Medicines (YIM) zijn opgericht in 2013. YIM bestaat uit een groep jonge enthousiaste professionals die werken binnen de geneesmiddelensector. Ieder lidbedrijf van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen kan een high potential afvaardigen die een actieve rol vervult bij de young innovators.