12-09-2023

Young Innovators of Medicines vieren 10-jarig bestaan

YIM visie document
Meer dan 130 jonge professionals uit het bedrijfsleven en de zorg vierden op 30 augustus dat de Young Innovators of Medicines (YIM) in 2023 tien jaar bestaan. De YIM is een netwerk van ambitieuze jonge professionals bij de VIG die zich inzetten voor toekomstbestendige zorg.

Op de sfeervolle locatie bij InnStyle in Maarssen trapten drie oud-voorzitters de reis door 10 jaar YIM af met een terugblik op hun YIM-periode. Tom Denee, voorzitter van 2016 tot 2017, legde in zijn periode de basis voor het visiedocument als startpunt voor een samenwerking met organisaties in de zorg. Zijn opvolger Rick Henderik stond van 2017 tot en met 2019 aan het roer en deed de oproep om meer naar buiten te treden over hoe geneesmiddelenontwikkeling werkt vanuit bedrijven. Esmé Lighaam beschreef de enorme versnelling van digitale innovaties en zorg op afstand die zij in 2020 en 2021 meemaakte met haar voorzitterschap tijdens de COVID-periode.
Gezamenlijk gingen zij in gesprek over hoe de zorg zich in 10 jaar tijd heeft ontwikkeld, hoe we garanderen dat patiënten centraal staan en wat de jonge generatie kan doen om de zorg toekomstbestendig te maken.

Visiedocument

Laura Brinkman, op dit moment de voorzitter van de YIM, presenteerde daarna het nieuwe YIM-visiedocument, met belangrijke thema’s en onderwerpen waar de YIM zich de komende 10 jaar op wil richten. De titel Samen vooruit geeft al aan dat samenwerking hierbij een belangrijke rode draad is. Daarnaast zijn duurzaamheid en inclusiviteit op genomen als nieuwe hoofdstukken.
Carolina Correa, General Manager van Amgen en bestuurslid van de VIG, nam het eerste exemplaar in ontvangst en moedigde de YIM aan om de visie in de praktijk te gaan uitvoeren.

1 op 3

Nu al is 1 op de 7 Nederlanders werkzaam in de zorg. Als we niks doen is dat straks 1 op de 3. Door de dubbele vergrijzing wordt de zorgvraag steeds groter terwijl er minder mensen beschikbaar zijn om te zorgen. Stel je eens voor wat dit gaat betekenen, als jij diegene bent die zorg nodig heeft…
Daarom blijft de YIM zich ook de komende tien jaar inzetten voor toekomstbestendige zorg.
Laura Brinkman: ‘Wij inspireren en verbinden om samen met anderen te werken aan de zorg van de toekomst. Ben jij geïnspireerd of nieuwsgierig geraakt? Lees dan ons visiedocument!’

Visiedocument