03-11-2020

Blog Jonice van Limbeek: Zó ziet mijn ideale baan eruit!

Jonice van Limbeek YIM
Hoe ziet mijn ideale baan er uit? Na bijna zes jaar studeren had ík het antwoord nog niet gevonden. En jij? Kan jij ook nog wel wat inspiratie gebruiken?

Ruim drie jaar geleden – tijdens het laatste jaar van de opleiding Farmacie – kreeg ik het plotseling benauwd. Het afstuderen naderde, dus dan zou dit toch juist een opluchting moeten zijn? Ik vond het een leerzame en goede opleiding, maar tijdens mijn stages in een openbare- en ziekenhuisapotheek bekroop me het gevoel dat dit wellicht niet het pad was dat ik wilde bewandelen.

Maar wat dan wel?! Ik had eigenlijk geen idee welke wegen ik nog meer kon inslaan als apotheker in de dop. Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek. In de vorm van een presentatie van een jonge afgevaardigde uit de farmaceutische sector. Vol enthousiasme vertelde ze over de bijna eindeloze carrièremogelijkheden binnen de farma: posities binnen Medical Affairs, Marketing en Sales, Market Access, Regulatory Affairs, Farmacovigilantie... bijna te veel om op te noemen. En toen bleek ze zelf ook nog apotheker te zijn.

Er ging een wereld voor me open; de dynamiek en veelzijdigheid van de sector maakte veel enthousiasme bij me los. Al deze functies bleken overigens niet alleen bereikbaar vanuit Farmacie of Biomedische Wetenschappen, maar ook vanuit andere studierichtingen. Eindelijk had ik het gevoel: dit zou wel eens mijn droombaan kunnen zijn!

Het vervolg? Ik trok de stoute schoenen aan: benaderde mensen op LinkedIn, stelde veel vragen en verstuurde flink wat mails. Dit resulteerde in een stageplek bij Novartis bij de afdeling Medical Affairs. En toen wist ik het zeker: ‘Zó ziet míjn ideale baan er uit!’

Het is nu 2,5 jaar later, en ik heb nog geen seconde spijt van mijn beslissing om me nader te verdiepen in de farmaceutische sector. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en heb daadwerkelijk het gevoel dat ik een maatschappelijke bijdrage lever. De opgedane kennis uit mijn opleiding benut ik ten volste, maar leer nog elke dag bij. Ik vind dat het nu mijn taak is om mijn enthousiasme voor de farmaceutische sector over brengen op mensen die mogelijk in hetzelfde schuitje zitten als ik drie jaar geleden.

Daarom zet ik mij als lid van de Young Innovators of Medicines samen met mijn werkgroep Talent en Ontwikkeling in om te laten zien dat de geneesmiddelensector een uitdagende en inspirerende werkomgeving is voor jong talent!

De Young Innovators zijn regelmatig aanwezig op verschillende carrièrebeurzen om te vertellen over de verschillende loopbaanmogelijkheden en instapfuncties in de sector. Enthousiast geworden? Kijk dan eens op onze website óf trek ook de stoute schoenen aan en benader iemand met een functie welke jouw interesse heeft gewekt!

Jonice van Limbeek
(Young Innovators of Medicines)