03-11-2023

Young Innovators of Medicines - Quote Wouter

YIM Wouter

De waarde van zorg wordt toegekend door de patiënt die de behandeling ontvangt. Elke patiënt is uniek in zowel ziekteverloop als persoonlijke behoefte van een behandeling. Het is daarom belangrijk om wensen van de patiënt mee te nemen in de behandeling om de uiteindelijke waarde te vergroten; dit wordt ondersteund door het model van shared decision making tussen patiënt en arts. Geneesmiddelenbedrijven kunnen hier ook aan bijdragen door de juiste informatie toegankelijk te maken voor patiënten of informatie samen met de behandelaar te ontwikkelen.

De Young Innovators of Medicines pleiten ervoor om informatievoorziening over geneesmiddelen laagdrempelig en toegankelijk voor alle patiënten te maken. Ontwikkel materialen in verschillende talen en stem communicatie af op de individuele patiënt, met als uitgangspunt dat deze aansluit op de diversiteit binnen de maatschappij. Samenwerking tussen beroepsgroepen, ziekenhuizen, patiënten(verenigingen) en geneesmiddelenbedrijven is hierbij essentieel.

Benieuwd naar het volledige en hernieuwde Visiedocument van de Young Innovators of Medicines? Lees het hier: YIM Visiedocument