26-02-2019

Young Innovators bij Health Business Week 2019

YIM Health Business Week

Namens de Young Innovators of Medicines gaven Marina van den Bosch (Senior Market Access Manager bij Bayer) en Milton Lieuw (Regulatory Affairs Manager bij Astellas) een beeld van het werken in de geneesmiddelensector, gevolgd door een interactieve workshop over market access.

Internationaal publiek

De zaal was goed gevuld met studenten van verschillende studierichtingen, de meesten met een achtergrond in gezondheidseconomie of zorgmanagement. Opvallend was het hoge percentage internationale studenten dat aanwezig was. Voor de presentatie gaven de studenten aan dat zij graag wilden weten welke kansen er zijn voor starters in de farmaceutische industrie, welke functies er bestaan en hoe je gemiddelde dag eruit ziet. Allemaal onderwerpen die ook aan bod zijn gekomen tijdens de presentatie.

Interactieve Workshop

Het tweede deel van de sessie bestond uit een interactieve workshop over market access. De studenten werden verdeeld in vier groepen en iedere groep kreeg de opdracht de ICER (incremental cost-effectiveness ratio) te berekenen voor een fictieve casus. Hierna beargumenteerden de verschillende groepen wat zij van deze ICER vonden en welke acties zij nodig achtten vanuit hun positie. Gezien de levendige discussie tijdens deze workshop bleek wel dit goed aansloot bij de interesses en achtergronden van de aanwezige studenten.

Talent en Ontwikkeling

De werkgroep Talent en Ontwikkeling van de Young Innovators of Medicines heeft als doel om nieuw talent te enthousiasmeren om in de geneesmiddelensector te werken. Een van de manieren is het geven van presentaties en workshops tijdens carrièrebeurzen. Aankomende evenementen waarbij je leden van deze werkgroep kunt aantreffen, zijn onder andere de Bètabanenmarkt in Leiden en de beroepsoriëntatieavond van de faculteitsvereniging MSFU 'Sams' in Utrecht.