26-03-2019

Young Innovators of Medicines op zoek naar nieuw talent

YIM Publicaties
Één van de missies van de Young Innovators of Medicines (YIM) is jong talent enthousiast maken over de geneesmiddelensector. Begin maart waren leden van de werkgroep Talent en Ontwikkeling aanwezig op twee carrière-events om te vertellen over hun werk.

Op 13 maart waren YIM-leden Marina van den Bosch (Sr. Market Access Manager bij Bayer) en Milton Lieuw (Regulatory Affairs Manager bij Astellas) aanwezig bij de Bètabanenmarkt in Leiden. Ruim zestig studenten volgden de presentatie over de geneesmidelensector. Via hun smartphone konden ze vragen stellen. De toehoorders kregen ook een aantal dilemma’s voorgelegd: ‘Wat zou jij doen vanuit het perspectief van een arts, patiënt, overheid, bij de vergoeding van een duur geneesmiddel?’.

Carrièreavond

Op 19 maart was YIM te gast bij SAMS, de studievereniging voor geneeskunde in Utrecht. In de opleiding tot arts wordt er relatief weinig aandacht besteed aan de ontwikkeling van medicijnen of aan het werk van de geneesmiddelensector. Aan Ronnart Kruithof (Medical Advisor bij Janssen en oud student aan deze faculteit) en Elianne Goedknegt (Customer Marketing Manager bij Roche) de taak om de 25 aanwezige geneeskundestudenten mee te nemen in een voor hen nog onbekende wereld.

Toekomstige werkgever

Opvallend was dat een ruime meerderheid van de studenten aangeeft de geneesmiddelensector als een potentieel toekomstige werkgever te zien. ‘Heel mooi om te zien dat er veel interesse is in een carrière in onze sector’, zegt Marina van den Bosch, werkgroepvoorzitter van Talent & Ontwikkeling. ‘Ook de grote belangstelling voor onze activiteiten bevestigt dit. Door deel te nemen aan carrière-events willen we als YIM bijdragen aan een positieve kijk op de sector. Dat begint al bij studenten.’